Vytisknout tuto stránku
Slavnostní ceremonie DofE

Slavnostní ceremonie DofE

V naší škole již několik let úspěšně funguje mezinárodní vzdělávací program DofE (Mezinárodní cena vévody z Edinburghu). Jeho cílem je motivovat mladé lidi k osobnímu rozvoji a smysluplnému trávení volného času. Účastníci plní své osobní cíle ve třech oblastech – pohyb, talent a dobrovolnictví, součástí je také dobrodružná expedice s přespáním v přírodě. Cesta programem není pro všechny vždy snadná, je potřeba velká dávka zodpovědnosti, odhodlanosti a vytrvalosti, aby účastníci došli až do cíle. Odměnou jsou jim zejména získané nové dovednosti a samozřejmě radost z dobře odvedené práce a mnohdy překonání sebe sama, ale také účast na ceremonii, kde si ve slavnostní atmosféře osobně převezmou Certifikát a odznak za splnění dané úrovně.

Letošní slavnostní ceremonie se konala 21. března v sále Slezské univerzity v Karviné. Certifikát za úspěšné dokončení bronzové a stříbrné úrovně si přišlo převzít několik desítek studentů základních a středních škol z Moravskoslezského kraje. Atmosféra během celé ceremonie byla pro všechny přítomné velmi příjemným zážitkem.

Bronzovou úroveň v naší škole ukončily Adélka Krejčí, Barča Cymorková, Kira Trukhanová a Adélka Oprštěná. Všechny pokračují aktuálně v plnění stříbrné úrovně. Stříbrnou úroveň v minulém školním roce ukončily Denisa Grygarová, Adélka Strakošová, Adélka Klimundová a Klárka Partyková. I když se nemohly všechny oceněné dívky ceremonie zúčastnit, všem z nich patří upřímné gratulace za velký osobní úspěch.

V letošním školním roce se do programu přihlásilo 20 nových účastníků, kterým přejeme hodně vytrvalosti a těšíme se, že si společně užijeme příští slavnostní ceremonii i s nimi.

Martina Juhasová, Petra Klimundová

Více informací o programu na www.dofe.cz 

Číst 188 krát
Ohodnotit tuto položku
(3 hlasů)

Galerie Obrázků