Vytisknout tuto stránku
Střední průmyslová škola chemická akademika Heyrovského v Ostravě a Lenzing Biocel Paskov

Střední průmyslová škola chemická akademika Heyrovského v Ostravě a Lenzing Biocel Paskov

Pro naše deváté ročníky každé pondělí, v rámci předmětu Výchova k občanství, zveme různé střední školy, aby jejich zástupci našim žákům přiblížili středoškolské studium. Mezi jinými k nám zavítali také zástupci Střední průmyslové školy chemické akademika Heyrovského v Ostravě společně se zástupci společnosti Lenzing Biocel Paskov.

Slogan Střední průmyslové školy chemické zní: „Příroda je život, život je chemie, chemie je budoucnost.“ Celé představení bylo doprovázeno zajímavými pokusy a poutavým povídáním o studiu na jedné ze škol budoucnosti a následném uplatnění absolventů na trhu práce.

Velikou výhodou pro naše žáky je skutečnost, že zde sídlí společnosti Lenzing Biocel Paskov, kde je právě o absolventy této průmyslovky velký zájem. Zástupci Lenzingu si pro žáky připravili povídání o práci v této firmě, která vyrábí buničinu z přírodní suroviny – dřeva – a to uvážlivě a zodpovědně. V Paskově probíhá první krok výroby vláken rostlinného původu: udržitelná výroba buničiny.

Touto cestou bychom chtěli poděkovat společnosti Lenzing Biocel Paskov za sponzorské dary a podporu aktivit naší Základní školy.

Číst 167 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)

Galerie Obrázků